Lamp Akoestisch

Akoestisch PET-vilt toegepast in een interieur: de STILLIN/REXTOM bar

×
Ga terug naar het overzicht

Welkom aan de bar van STILLIN & Rextom. Waar akoestisch design en een gezellige sfeer samenkomen. In deze blog nemen we je mee achter de schermen van het interieurontwerp, waar het PET-vilt een belangrijke sfeermaker is. Ontdek hoe dit duurzame en veelzijdige materiaal niet alleen de akoestiek verbetert, maar ook een warme sfeer toevoegt. Pak wat te drinken en neem plaats aan de bar, dan vertellen wij je graag waar je naar kijkt.

De bar van hout en MDF

Het frame van de bar is gemaakt van hout, aan één van de kopse kanten zit een luik zodat we ook ín de bar kunnen, dit voor het geval er iets gerepareerd moet worden aan de LED verlichting. Deze verlichting is gemonteerd aan de boven- en onderkant van de bar en in elke kleur in te stellen. De zijpanelen zijn gemaakt van MDF, daaroverheen hebben we interieurfolie met houtlook geplakt. Het bovenblad is gemaakt van glad hout en ook voorzien van interieurfolie met een nerf. De lupines die ook op de zijwanden zitten, zijn gefreesd uit MDF en ook weer beplakt met interieurfolie.

De akoestische wandpanelen

De hele achterwand en beide zijwanden zijn voorzien van panelen van PET-vilt. Het belangrijkste doel van akoestisch PET-vilt is geluidsabsorptie. Dit materiaal heeft goede geluidsdempende eigenschappen waardoor galm en echo wordt verminderd.

Tegen de achterwand is een lambrisering gemaakt van MDF met interieurfolie. Aan de achterwand zie je die gave houten waterval, die is dus ook gemaakt van PET-vilt. We hebben op een licht gekleurd vilten paneel dezelfde houtlook geprint die overeenkomt met het interieurfolie. De groene panelen zijn voorzien van een V-Cut, op de zijwanden is hier een visgraatpatroon uit gesneden.

Het gebruik van interieurfolie

Interieurfolie is leverbaar in talloze kleuren, patronen en looks. Van marmer tot goud en van een basic kleur in mat of glans naar een houtlook. Deze laatste hebben wij gebruikt voor de bar, de lupines en de lambrisering. De keuze voor houtlook staat mooi in lijn met het duurzame PET-vilt en vormt samen een mooi geheel. Interieurfolie is zoals de naam al verraadt alleen voor binnen gebruik, door de stevige structuur kan het zeker tegen een stootje.

Neon logo’s op een paneel bekleed met mos

De logo’s van STILLIN en Rextom vallen lekker op in deze Neon-look. De logo’s zijn gemonteerd op een paneel, waar we rondom rendiermos op hebben gelijmd. Dankzij een speciaal hiervoor bestemde lijm blijft het mos altijd intact en heeft het geen water nodig.

Het combineren van verschillende materialen biedt niet alleen functionele voordelen maar creëert zoals je ziet ook een unieke en aantrekkelijke ruimte. Wil jij ook genieten van zo’n mooi interieur? Of onze bar eens in het echt bekijken? Kom gerust langs, we staan je graag te woord!

Binnenkort maar eens plaatsnemen aan de bar?🥂

Ga terug naar het overzicht