Lamp Akoestisch

De veelzijdigheid van vilt en onze producten

×
Ga terug naar het overzicht

De veelzijdigheid van vilt en onze producten

Tegenwoordig spelen we allemaal in op duurzaamheid en doet ieder op z’n eigen manier z’n best best om een steentje bij te dragen aan een gezonder klimaat. Het gebruik van vilt en de toepasbaarheid is hier een mooi voorbeeld van. Naast dat PET-vilt een recyclebaar product is, is het ook nog eens ontzettend veelzijdig. Naast de akoestische eigenschappen zijn er ontelbaar manieren en producten om vilt toe te passen in je interieur. 

Wat is PET-vilt?

PET-vilt (ook wel PET felt genoemd) wordt gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Het plastic wordt omgetoverd tot lichtgewicht akoestische panelen. Qua structuur heeft het wat weg van tapijt. Hierdoor hebben de PET-vilt panelen uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen. Grote plus is dat het dankzij de gunstige eigenschappen en kenmerken de perfecte basis vormt voor creatieve oplossingen. PET-vilt heeft drie bestandsdelen.

PET fles vlokken, kleurvezels en smeltvezels. Des te hoger het percentage kleurvezels, des te lager het percentage fles vlokken. Om die reden zijn grijstinten het duurzaamst. De PET vlokken zijn van zichzelf namelijk transparant/grijzig. Omdat de verhouding nog al eens kan verschillen, is het zo dat er minimale kleurverschillen kunnen ontstaan. Maar goed, het is dus een circulair product dat 100% recyclebaar is.

PET-vilt aan je plafond

Baffles, zo worden plafond panelen genoemd. Om de problemen van een lawaaierige binnenruimte aan te pakken, beginnen we bij het plafond. Dit is het grootste vrij te gebruiken oppervlak. Baffles worden gebruikt in kantoren, klaslokalen of bedrijfshallen. Hoe verder de baffle van het plafond hangt, hoe beter het eindresultaat op het gebied van nagalmtijd. Baffles zijn in ondenkbaar veel soorten verkrijgbaar. Naast de standaard 37 PET-vilt kleuren kunnen we de panelen ook in elke gewenste vorm of met elk gewenst reliëf produceren. Heb je iets moois gezien? Vraag ons naar de mogelijkheden, grote kans dat we dit kunnen maken!

Baffles

PET-vilt op je muur

Met akoestische wandpanelen van vilt kun je jouw wand op een prachtige wijze bekleden. Of het gaat om de verbetering van de akoestiek in je ruimte of puur als decoratie. Ook voor de wandpanelen geldt dat we elke gewenste vorm of elk reliëf kunnen produceren. Of het nu gaat om een woonhuis, kantoor of andere werkruimte. De panelen zijn sterk en stootvast en een bijkomstig voordeel is dat je eventuele oneffenheden in je muur wegwerkt door er een paneel van PET-vilt tegenaan te plaatsen.

De veelzijdigheid van vilt en onze producten

Producten van PET-vilt

Van wanddecoratie tot plafonpanelen, producten van PET-vilt gaan eindeloos door. Van lampen tot een belcel waar je in alle rust een telefoontje kunt plegen. Of ga je voor een city map van jouw dorp of stad van PET-vilt? Het produceren van onze collectie vergt de nodige tijd, maar heb je intussen al wat moois gezien of elders inspiratie opgedaan? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Ga terug naar het overzicht