Lamp Akoestisch

Galm in je ruimte verminderen

×
Ga terug naar het overzicht

Galm in je ruimte verminderen

De tijden van vloerbedekking en flanellen gordijnen die (stiekem) het geluid in een ruimte dempen zijn inmiddels voorbij. Daarvoor in de plaats gekomen is de galm in je ruimte, zowel thuis als op kantoor. Doordat er minder gebruik wordt gemaakt van stoffen en vezels is de akoestiek een stuk achteruit gegaan. Kantoorruimtes en interieurs worden strak en minimalistisch ingericht.

Tapijt maakt plaats voor een mooie gietvloer of handig afneembaar laminaat en in plaats van gordijnen hangen er shutters voor de ramen. Nu staat dat allemaal heel mooi en strak, maar tegelijkertijd lopen we wel tegen een probleem aan: herrie. Wij bieden je in deze blog een oplossing aan in de vorm van pet felt/petvilt om de akoestiek in je ruimte aanzienlijk te verbeteren.

Wat is PET felt

PET felt of petvilt wordt gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Het plastic wordt omgetoverd tot lichtgewicht akoestische panelen. Qua structuur heeft het wat weg van tapijt, hierdoor hebben de PET felt panelen uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen. PET felt heeft drie bestandsdelen: PET fles vlokken, kleurvezels en smeltvezels. De panelen zijn in diktes vanaf 9mm te verwerken, volledig recyclebaar, akoestisch dempend, brandvertragend en kleur- en slijtvast. Petvilt is in maarliefst 32 kleuren leverbaar en ons creatieve team kan er de mooiste producten van maken. Neem eens een kijkje op deze pagina voor producten van PET felt.

Hoe wordt PET felt gebruikt

PET felt wordt eigenlijk ingezet voor twee doeleinden: toevoeging aan je interieur en verbetering van je akoestiek. Als je enkel voor de toevoeging gaat, krijg je de verbetering van de akoestiek er dus gratis bij. Dat is nou eenmaal wat petvilt doet: akoestiek verbeteren. Met PET felt kleden wij iedere ruimte stijlvol aan, behalve de vloer. Wij maken onder andere wandbekleding, plafondelementen, dividers en geluiddempende schermen. Maar voor ons is niets onmogelijk, daar is deze plant gemaakt van PET felt een goed voorbeeld van. Voordeel is dat deze dus ook geen water hoeft!

Vilt als toevoeging in mijn interieur

Door met creatieve manieren om te gaan met vilt maken wij er een mooie toevoeging van in je interieur. Wij zijn dé partner voor interieurontwerpers, projectinrichters en architecten. Met onze snijmachine is het mogelijk om allerlei soorten materialen te snijden en frezen in elke gewenste vorm. Hierdoor kunnen we de meest uiteenlopende producten maken zoals wandpanelen, meubels of decoratieve objecten.

Akoestiek verbeteren dankzij je plafond

Wil je je interieur laten zoals hoe het nu is, maar loop je wel tegen een akoestisch probleem aan? Dan zou je voor plafondplaten van vilt kunnen gaan. Deze platen kunnen op maat van je systeemplafond geleverd worden. Gewoon helemaal glad of misschien toch met een klein patroontje er in verwerkt. Van wit tot roze, waar je ook voor gaat; het petvilt zorgt er in ieder geval voor dat de galm in je ruimte vermindert

Wat kan ik verder doen om galm te verminderen

Mocht je nog niet overtuigd zijn om producten van PET felt aan te schaffen, dan zijn er nog wel een aantal tips om galm in je ruimte te verminderen:

  • Leg tapijten op de vloer
  • Schaf schilderijen en planten aan
  • Splits grote ruimtes door hoekjes te creëeren
  • Vul lege kasten of planken op met accessoires

Op zoek naar een oplossing voor de galm in je ruimte? Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Neem contact op Ga terug naar het overzicht