Lamp Akoestisch

Waarom Pet Vilt?

×
Ga terug naar het overzicht

In een tijdperk waarin duurzaamheid de sleutel is tot een gezonde toekomst, wordt daar op allerlei manieren ingespeeld. In deze groene revolutie doen wij mee met een opvallende speler in de wereld van interieurdesign: pet vilt. In deze blog vertellen we je meer over PET vilt als wandafwerking in kantoorruimtes en interieurs.

Wandpaneel vilt

PET-vilt gebruiken als wandafwerking

Een groot voordeel van het gebruik van wandpanelen van PET-vilt, is dat je ondergrond (van de wand) niet 100% egaal hoeft te zijn. We worden nog steeds niet blij van muren met grote deuken en gaten, maar stel je hebt een nieuw kantoor en krijgt deze casco opgeleverd: dan kun je de muren gewoon zo laten. Er hoeft dus geen schilder of stucadoor aan je muur te zitten voordat wij de panelen van PET-vilt kunnen monteren. In het kader van duurzaamheid bespaar je hierin dus het werk van een stucadoor én schilder plus de bijbehorende materialen.

Wat is PET-vilt?

PET-vilt (ook wel PET felt genoemd) wordt gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Het plastic wordt omgetoverd tot lichtgewicht akoestische panelen. Qua structuur heeft het wat weg van tapijt. Hierdoor hebben de PET-vilt panelen uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen. Grote plus is dat het dankzij de gunstige eigenschappen en kenmerken de perfecte basis vormt voor creatieve oplossingen. PET-vilt heeft drie bestandsdelen. PET fles vlokken, kleurvezels en smeltvezels. Des te hoger het percentage kleurvezels, des te lager het percentage fles vlokken. Om die reden zijn grijstinten het duurzaamst. De PET vlokken zijn van zichzelf namelijk transparant/grijzig. Omdat de verhouding nog al eens kan verschillen, is het zo dat er minimale kleurverschillen kunnen ontstaan. Kortom, het is dus een circulair product dat 100% recyclebaar is.

Wandpanelen wandafwerking

Andere producten van PET-vilt

Naast PET vilt als wandbekleding, zijn er nog talloze andere producten te produceren van vilt. Van wanddecoratie tot plafondpanelen, producten van PET-vilt gaan eindeloos door. Van lampen tot een belcel waar je in alle rust een telefoontje kunt plegen. Of ga je voor een city map van jouw dorp of stad van PET-vilt? Zowel decoratief als om toe te passen als verbetering van je akoestiek. Een greep uit onze collectie:

  • Baffles (plafondpanelen)
  • Lampen (inclusief verlichting)
  • Dividers (hangende panelen)
  • Bureauschermen
  • Accessoires
Wandpaneel houtlook

Naast de standaard kleuren PET-vilt, is het ook mogelijk om je panelen te laten printen, bijvoorbeeld met je logo, een mooie foto of een houtlook. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Ga terug naar het overzicht